Aardbeien

Aardbeienteelt

Wij telen het grootste deel van onze aardbeien in onze moderne kas, omdat wij hier het juiste klimaat hebben voor de groei en dit dus veel sneller gaat als aardbeien buiten telen.  Om het aanbod te kunnen spreiden planten we meerdere keren per jaar in de kas. Hierdoor kunnen wij vanaf begin april tot half november aardbeien plukken. De aardbeienplanten kopen we in bij een kweker die de planten net onder nul bewaard tot het moment van planten. Zodra ze ontdooid zijn planten we ze op in de emmers en zetten we ze eerst een week buiten om een rustige weggroei te kunnen garanderen.

De bloeiperiode is voor de kwaliteit en vorm van de aardbei altijd een spannend gebeuren. Zonder de bestuiving van hommels en of bijen kunnen we immers niet. We vinden het dus fijn als er in die periode veel gezoem te horen is als teken dat er hard gewerkt wordt aan de kwaliteit van ons product.

De aardbeien hangen op rij in bakken in de kas. Dit is niet alleen goed voor de groei, het is ook een ideale hoogte voor onze werknemers tijdens de verzorging en oogst van onze aardbeien. 

Aardbeien automaat

Naast de verkoop van aardbeien in onze verswinkel 'de Vitamineschuur', hebben wij in het seizoen ook 2 aardbeien automaten in Zierikzee staan. 

Sinds 2010 zijn we in het bezit van onze eerste aardbeien automaat. Deze is te vinden bij het Agri sneltank station vlak bij het Sas.

Onze 2e automaat staat aan de haringvlietstraat bij Fiets Outlet Zeeland. 

Recepten

Aardbeien zijn van zichzelf al lekker, maar er kunnen ook heerlijke desserts en gebakjes mee worden gemaakt.

Denk bijvoorbeeld aan een aardbeien kwarktaart, een aardbeien tiramisu of een aardbeien trifle.

Kijk eens op leukerecepten.nl , dat is zeker de moeite waard!